≡ Menu / Language

Tortas „Pol Robson“. Depuis 1964

Aš ir mano kūrinys - anyta bus patenkinta

Aš ir mano kūrinys – anyta bus patenkinta

  • 1 skardinė sutirštinto pieno
  • 2 kiaušiniai
  • 2 v.š. ištirpinto sviesto
  • 1,5 stiklinės miltų (jei stiklinė 250 g)
  • 1 a.š. sodos

Mikserio pagalba permaišykite visus ingredientus. Tešla turi gautis kaip tiršta grietinė. Padalinkite ją į 2 dalis. Į vieną pridėkite 2 v.š. kakavos miltelių. 180 C temperatūroje kepame juodą ir baltą sluoksnius atsidarančiuose formose kurių diametras apie 21 cm, kurias riekia ištepti sviestu. Iškepimo lygį galima nustatyti pagal spalvą. Ji turi būti gerokai patamsėjusi. Bet galutinai tą tikrinti galime jau patikrintu metodu –įduriant medinį dantų krapštuką.

Kol torto dedamosios kepa, gaminame kremą. Patį paprasčiausią kokį esu mačiusi gyvenime. 500 g grietinės išplakame mikseriu su 1 stikline cukraus (arba cukraus pudros), 3 arbatiniais šaukštais konjako arba degtinės. Cukrus turi pilnai ištirpti ir masė truputį tirštėti. Dedame kremą į šaldytuvą ir tęsiame torto dalių ruošimą.

Ištraukiame torto sluoksnius iš orkaitės, leidžiame atvėsti. Perpjaunam kiekvieną horizontaliai pusiau ir leidžiame galutinai atvėsti.

Surenkame tortą. Tamsus sluoksnis, kremas, baltas sluoksnis, kremas ir t.t. Jei norisi pridėti dar kažko, pridėkite razinų. Į kremą. Tik jas reikia iš anksto išmirkyti konjake, o po to palaikyti ant popierinio rankšluosčio, kad atsikratyti nereikiamos drėgmės.

Galutiniam puošimui ruošiam glazūrą. Čia padarysiu mažą pastabą. Šio torto receptas yra kažkur iš 1960-ųjų. Tuo metu įsigyti jau paruoštos glazūros buvo beveik neįmanoma, nebent tik turint priėjimą prie deficitinių užsienietiškų prekių. Dabar situacija aišku visai kita. Todėl jūs galite ramiai sau nueiti pavyzdžiui į „IKI“ ir nusipirkti jau paruoštos prancūzų gamintojo glazūros. Ji puiki. Tačiau jei norite iki galo išlaikyti recepto autentiškumą – į sveikatą. Štai receptas. Jis gana paprastas, kaip ir viskas kas genialu.

Glazūra

  • 3 v.š. cukraus
  • 3 v.š. kakavos miltelių
  • 2 v.š. pieno

Sumaišyti, užkaitinti beveik iki virimo, tačiau nevirti! Pridėti 100 g sviesto. Išmaišyti kol visai ištirps. Atvėsinti. Truputį sutirštės.

Ant viršutinio (surinkto) torto sluoksnio užpilti lengvai pasmulkintus graikiškus riešutus. Visą šį grožį apipilti glazūra. Ir – į šaldytuvą kad įsigertų. Galima nakčiai. Svarbiausia paslaptingai šypsotis kai Jūsų klaus recepto. Tiesa, tortui galite duoti savo pavadinimą, aš nesupyksiu.

{ 2 comments… add one }

  • inga 2014-11-15, 17:54

    ištaisykit klaidelę – ne 1 a.š. druskos, o sodos gal?

    • Alesia Mačiulis Alesia Mačiulis 2014-11-19, 21:54

      Ačiū Inga. Iš tiesų klaida. Pataisiau. Gal gaminote tortą, kaip pavyko?

Leave a Comment