≡ Menu / Language

Picos Receptas arba malonios smulkmenos patiems mažiausiems ir ne tik

Pica - baziliką ignoruokite jis suaugusiems

Pica – baziliką ignoruokite jis suaugusiems

Tik iš kur pas vaikus tokia trauka prie visokio greito maisto? Juk namie to niekas nevalgo, po picerijas jie nevaikšto, nuo televizijos reklamos jiems galvos nesusuktos nes jos paprasčiausiai nemato. Tačiau pasiūlymas visiems kartu išsikepti naminę picą visada pasitinkamas su tokiu entuziazmu lyg būtų buvę leista pašokinėti po purvinas balas.

Tokiam malonumui riekia visai ne daug: minimalus produktų kiekis, keletas vaikų, kantrybė ir vyras (draugas, bičiulis), kuris po to sutvarkys visą bardaką. Turint šiuos ingredientus, Jums garantuotas malonus, miltų debesiu ir laimingų vaikų juoku lydimas vakaras. Svarbiausia neužmiršti, kad pica kepama vaikams (bent jau mes bandome taip save įtikinti), todėl netgi autentiškos neapolietiškos virtuvės gerbėjams reiktų užmiršti apie baziliką ir kitus įmantrius dalykus kaip parma, milano saliami, ančiuviai ir t.t. Paprastumas, atpažįstami produktai ir pilnas dalyvavimas procese. O fonui – pasaulio futbolo čempionatas. Užmirštame apvalią formą. Išeis kas išeis. Nuo žemės kelti „netyčia“ nukritusią tešla leidžiama. Ją mautis ant galvos taip pat. Visą tai aišku su sąlyga kad pačiu paskutiniu momentu vaikams bus duotas „teisingos“ picos gabalėlis, kuris nepabuvojo plaukuose ir kitose nereikalingose vietose. Jeigu viską suplanuoti teisingai, tai dar galima spėti suvalgyti tą gražuolę prie televizoriaus, žiūrint, kaip paskutinėmis minutėmis Brazilai išeina į pusfinalį.

Sūris vaikams

Sūris vaikams

Parmezanas - suaugusiems gurmanams

Parmezanas – suaugusiems gurmanams

Po to reikia sūnų drąsiai užrašyti į futbolą ir pasirūpinti, kad namie būtų geltonos ir raudonos kortelės auklėjimui.

Tešla:

  • 950 g miltų
  • 10 g šviežių mielių
  • 0,5 l vandens
  • 30 g druskos
  • 100 g alyvuogių aliejaus

Dešrelės vaikams (iš ko jos?)

Dešrelės vaikams (iš ko jos?)


Pradžiai darome raugą. Mieles užpilame 25 g šilto vandens. Jas ištirpdome ir paliekam šiltai apie 30 minučių. Po to su visais likusiais ingredientais išskyrus druską!!!, kartu su raugu maišome tešlą. Druską pridėsime pačią paskutinę minutę. Jei labai limpa prie rankų galima pridėti miltų. Duodame tešlai pakilti uždengę rankšluosčiu šiltoje vietoje. Tegu išauga du kartus.

O dar galima visą šitą muziką sukišti į duonkepę ir pastatyti ant tešlos režimo. Ir ištraukti iš jos po deramo laiko paruoštą tešlą.

Padarei gerą darbą - gali pasivaikščioti po Vilnių

Padarei gerą darbą – gali pasivaikščioti po Vilnių

Padažas:
Ant alyvuogių aliejaus kepiname smulkiai supjaustytus svogūnus iki tol kol taps permatomi, pridedame smulkiai supjaustytą česnaką (kažkur 3 skilteles). Pridedame vieną indą konservuotų pjaustytų pomidorų (chopped tomatoes), 4 valgomus šaukštus vyno acto. Aš tiesiog dievinu La Oscuridad cabernet sauvignon, tačiau galima naudoti kažką kito. Druska, cukrus, malti pipirai. Skonis turi gautis saldžiarūgštis. Ir paliekame jį lėtai burbuliuoti, kaskart pamaišant, kad nepridegtų, kol ta masė taps padažo pavidalo. Po paruošimo padažą reikią atvėsinti.

Įdaras:
Mocarela (tegu nuo vaikystės pratinasi prie teisingo sūrio)
O toliau – variacijos pagal skonį. Smulkiai pjaustytos dešrelės – variantas su kuriuo niekada nepralošite, virtas kumpis, kaparėliai, smulkiai pjaustyti pievagrybiai.

Arba tvorą nugara paremti

Arba tvorą nugara paremti

Iškočioti tešlą, kas kaip moka: rankomis, kočėlu, tuščiu buteliu. Kuo ploniau tuo geriau. Tepame padažu, paliekant nuo kraštų 1,5 cm. Dedame trintą arba sulaužytą gabalėliais mocarelą, o ant viršaus – įdarą. Pašlakstome alyvuogių aliejumi ir šauname į orkaitę kurią prieš tai įkaitiname iki 220 – 230 C. Kraštai pasikelia ir pasidaro aukso spalvos – traukiam lauk, sau pabarstome šviežiu baziliku, vaikų dalį paliekam ramybėje. Sėdamės prie televizoriaus (žinau, kad negerai, bet kaip sako jei tūsintis tai tūsintis) ir stebime laimingas vaikų ir suaugusiųjų veido išraiškas.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment