≡ Menu / Language

Tingi-tingi Lazanija

Lazanija

Lazanija


Jau už ką gerbiu prancūzų virtuvę, tai už kantrybę padažų ruošime. Juk reikią valandų jų nugarinimui/tirštinimui/prisotinimui. Nenuostabu, kad su tokiu padažu galima paduoti ką tik norime.

Lazanija – itališkas patiekalas, ir iš pirmo žvilgsnio – paprastas. Tačiau jei sukt galvą dėl originalumo ir bandyti daryti su teisingais padažais, tai laiko atima dar ir kiek. O jei norisi „greituoju būdu“? Genialus O. Benderio atsakymas į tai – greitai tik katės gimsta – mums čia netiks. Mes ieškojome lengvų kelių ir juos radome.

Pailgai karščiui atspariai formai kurios išmatavimai 22×15 cm prireiks

500 g faršo. Aš naudojau avienos ir jautienos mišinį. Bet galima veršiena + kiauliena.
Didelis svogūnas
Svogūno galva
2 skardinės po 250 g pjaustytų pomidorų su baziliku (galima neišsidirbinėti ir vietoj itališkų imti RIMI. Nepergyvenkite – jie atrodo baisios tamsios saplvos tačiau padaže įgauna puikų skonį. Tikrinau)
Pora valgomų šaukštų balzamiko arba chereso acto
Druska
Cukrus
Čiobreliai, džiovinti raudonėliai
Juodi šviežiai malti pipirai
Raudonieji čili pipirai (pagal skonį)
Alyvuogių aliejus kepinimui
Sūris viršaus pabarstymui. Pageidautina mocarela. Tačiau aš prisipažinsiu naudojau tai kas tuo metu buvo šaldytuve – rokiškio sūris. Jei tingėti tai tingėti.
Lazanijos lakštai. Man prireikė 9 vnt. O šioje vietoje jau netaupykite. Imkite brangesnius. Kitaip jie ištežta ir virsta į kažką panašaus į žalią tešlą. Fui. Labai nemalonu.

Lazanija

Lazanija

Ant alyvuogių aliejaus (iki skaidrumo) apkepiname smulkiai supjaustytus svogūną, česnaką, čiobrelius, raudonėlius. Taip pat (jei naudojame) ir čili pipirus. Pridėkite faršą. Šiek tiek patroškinkite ant mažos ugnies. Pomidorai, druska, cukrus, actas, pipirai. Gerai permaišykite, pašildykite ir ragaukite. Jei skonis tenkina – tegu veda ant silpnos ugnies tačiau be! dangčio apie pusę valandos. Tada nukeliam nuo ugnies ir duodame pilnai atvėsti.

Lazanijos lakštus įdedame į verdantį vandenį 2 minutėms. Išdedame 3 vnt (be tarpų) lakštų į lengvai alyvuogių aliejumi išteptą formą. Ant viršaus dalį padažo. Vėl lakštai – padažas. Lakštai – smulkiai supjaustyta mocarela arba stambiai tarkuotas koks nors paprastesnis sūris. Ir šaunam į 200 C orkaitę kol sūris neparuduos.

Ištraukiam. Leidžiam atvėsti. Jei bandysite karštą lazaniją dėti į lėkštes ji tiesiog subyrės. Nuotraukose ji jau beveik atvėsus. Taip ji buvo labiau fotogeniška. Aš ja po to mikrobanginėje pašildžiau. Patikėkite, nuo to ji savo žavesio neprarado. Norisi tikėti kad kitą dieną lazanija tampa dar skanesnė. Tačiau bėda tame su mano vyro ir vaikų pagalba ji tos kitos dienos taip ir nesulaukė.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment