≡ Menu / Language

Jautienos kepenėlės su Bešamel padažu ir grikių koše su grybais ir moliūgu

Neišsidirbinėjant
Tęsiame biudžetinių, tačiau nė kiek ne mažiau skanių pietų/vakarienių variantus.

Jautienos kepenėlės su Bešamel padažu ir grikių koše su grybais ir moliūgu

Mums prireiks:

0.5 l vištienos buljono. Pamenate, jis mums liko po risotto?
Moliūgo gabalėlis. Jis taip pat mums liko šaldytuve.
Svogūnas
Pievagrybiai, apie 5 vnt.
Sviestas – 100 g
Aliejus
Jautienos kepenėlės – 0.5 kg
Pienas – 700 ml (500 ml padažui, 200 – kepenėlių mirkymui)
Miltai – 50 g
Grikių kruopos

Kepenėles gerai nuvalome ir pjaustome nedidelėmis juostelėmis.
Dedame į indelį ir užpilame pienu.
Paliekame valandai kad dingtų kartumas.

Smulkiai pjaustytą svogūną apkepiname svieste. Pridedame pievagrybius. Druską, pipirus ir šiek tiek cukraus. Kepiname iki užtikrintai auksinio atspalvio.
Grikių kruopas užpilame verdančiu buljonu, pridedame druskos ir verdame ant mažos ugnies uždengę dangčiu kol išvirs. Nemaišome! Pačioje pabaigoje pridedame šiek tiek sviesto, stambia tarka tarkuotą moliūgą ir mūsų pievagrybius bei svogūnus. Atsargiai išmaišome. Uždengim dangčiu ir susukam į kaldrą. Tegu brinksta.

Kepenėlės su Bešamel padažu ir grikiais

Kepenėlės su Bešamel padažu ir grikiais

Gaminame Bešamel padažą. Dėl viso kito duodu receptą.

Pienas – 500 ml
Sviestas – 50g + 20g
Miltai – 40 g
Saujelė muškato riešutų (jei turime aišku)
Druska
Šviežiai malti pipirai

Mažame puode ant nedidelės ugnies ištirpiname sviestą. Dedame miltus. Gerai išmaišome kol taps vientisa mase. Maišant ir toliau kaitinant įpilti 300 ml šalto pieno. Pridėti druskos, pipirų, muškato riešutų. Maišant virti ant mažos ugnies 5 minutes. Jei labai tirštas – įpilkite dar pieno. Išjungiame ugnį, dedame dar 20 g sviesto ir išmaišome.

Kepenėles išimame iš pieno ir labai! greitai apkepame ant aliejaus. Jei perlaikysim – virs guminiu padu. Beriame druskos, pipirų. Užpilame Bešamel padažu. Užverdame ir iškart nuimame nuo karščio. Tegu pastovi valandėlę. Iki to laiko mūsų košė taip pat jau bus įsigėrusi svogūno, moliūgo ir pievagrybių skonio. Ir galime kviesti visus prie stalo.

O jei esate „pasitaupiusi“ šeimininkė ir šaldiklyje turite baravykų (užšaldytų arba džiovintų), tai lenkiu prieš jus galva! Vietoj pievagrybių naudokite šias nuostabias miško gėrybes. Baravykai maistui duos rudens ir šeimyninio vakaro prieskonį.

{ 8 comments… add one }

  • Irma 2014-11-18, 11:21

    Mano šaldytuvas visiškai tuščias ir turėčiau šį produktą, Jautienos kepenėlės su Bešamel padažu ir grikių koše su grybais ir moliūgu, pasigaminti už Penkis litus, deja nuėjau į parduotuvę ir ką jūs manote gi Saulėgrąžų aliejus NATURA tik 6,99Lt ! ir ką jūs čia išsidirbinėjat. Nė vieno jūsų recepto nepagaminsi už pekis litus. APSIMELAVOT.

    • Alesia Mačiulis Alesia Mačiulis 2014-11-19, 21:53

      Sveiki Irma. Mūsų apsipirkimo čekis iš RIMI buvo plačiai publikuotas. Pagaminti už 5 litus galima, bet ne perkant vienam kartui o užsiperkant produktų visai savaitei, juk neišsinaudos visas butelis aliejaus vienam patiekalui ir t.t. Jei reiktų gaminti už 5 litus kasdien ir tik 1 žmogui – aišku, nesigautų toli gražu taip kaip gavosi mums, tačiau planuojant ir gaminant didesniam žmonių skaičiui – įmanoma nors nesakau kad lengva.

  • Vita 2014-11-19, 8:02

    Šiandieną gaminsiu. Ačiū :)

    • Alesia Mačiulis Alesia Mačiulis 2014-11-19, 21:47

      Sveiki Vita, būtinai pasidalinkite savo patirtimi – kaip gavosi, gal receptą pagerinote?

  • nvrm 2014-11-21, 8:44

    O daugiau įrašų šia tema taip ir nebus? Juk, jei neklystu, iššūkis truko savaitę?

    • Alesia Mačiulis Alesia Mačiulis 2014-12-01, 16:33

      Sveiki, būtinai bus. Ačiū kad domitės. Pasistengsiu paskubėti.

  • agnes 2014-12-29, 19:58

    sveiki. man niekaip nesuprantama, kodel jus vis mirkot tas kepeneles piene. nereikia ju mirkyti, nes jos karcios ir nebus, jei teisingai jas isdorosite ir kepsite. tiesiog tas mirkymas- tik sovietinis palikimas.o siaip tai labai idomu sekti jusu parasymus ir pastebejimus.

    • Alesia Mačiulis Alesia Mačiulis 2015-11-13, 18:57

      Taip, nuo sovietinių laikų liko įprotis ir iki šiol tikiu kad padeda. Kiekvienas mūsų turim trūkumų ;-)

Cancel reply

Leave a Comment