≡ Menu / Language

Hamburgas – 2 dalis – Fischereihafen Restaurant

Hamburgas - Fischereihafen - Interjeras

Hamburgas – Fischereihafen – Interjeras

Pats žinomiausias ir pats populiariausias Hamburge. Staliukų rezervacija gerokai iš anksto – būtina. Restoranas gyvuoja nuo 1981 metų. Nors atrodo jis ant tiek autentiškai, kad rodos jam jau kokie 100 metų. Jau toks dvasingas interjeras. Virtuvėje vadovauja du šefai Jens Klunker ir Michael Scherer. Siūlo vietinius patiekalus pagrinde iš jūros produktų. O dėl didelių mėsos gerbėjų padarytos keletos išimtys meniu: išpjova Rib-Eye US-prime beef su sviestu iš žolelių, tagliatelių su miško grybais ir žolelėmis, antis.

Kad netektų nuobuodžiauti kol Jums ruošia staliuką, čia rasite nuostabų austrių barą.

Hamburgas - Fischereihafen - Interjeras

Hamburgas – Fischereihafen – Interjeras

Iš siūlomų užkandžių labiausiai žavi šie: tartaras iš škotiškos lašišos su belugos ikrais ir putpelių kiaušiniais, rūkyto ungurio file, tuno karpačio sojos-imbiero marinate mango ir avocado salotomis.
Kiekviena bet kurio patiekalo dedamoji davesta iki tobulybės. O jeigu norisi paragauti visko po truputį – prašom!
Galima užsisakyti degustacinį užkandį Fischereihafenteller. Jame ir rūkyto ungurio file, ir traškios krevetės, ir tuno tartaras, ir rūkyta lašiša, ir skaniausia švelniausia silkutė.
Netgi iš šio vieno pirmo patiekalo galima padaryti pirmą įspūdį apie restoraną.
Hamburgas - Fischereihafen - Ungurio Sriuba

Hamburgas – Fischereihafen – Ungurio Sriuba

Labai rekomenduoju paragauti saldžią sriubą iš ungurio Eel soup “Oevelgönne style”. Vienareikšmiškai, šis patiekalas tiks ne visiems, bet jį būtina pabandyti bent jau dėl to kad jis – Hamburgo vizitinė kortelė. Šio patiekalo atsiradimo istorija apaugo mitais ir legendomis, nuo ko, aišku, susidomėjimas juo tik padidėjo. Prie diskusijos prisijungė filologai, istorijai, archyvarai. Kaikurie šefai tvirtina kad anksčiau į “Sriubą iš Ungurio” įėjo kas tik įmonoma išskyrus patį ungurį. Patiekalas iš visokių atliekų taupiems šiauriečiams. Tačiau, nuo kažkada, į sriubą pradėtas dėti ir ungurys, nuo ko jo skonis, aišku, labai išlošė, nors ir liko gana specifinis. Ingridientų ten… nuo rūkytų ir kaulo smegenų iki džiovintų vaisių, daržovių, vyno, cukraus… Tačiau pasikartosiu, pabandyti verta.
Hamburgas - Fischereihafen - Labskauzas

Hamburgas – Fischereihafen – Labskauzas

Analogiškas patiekalas-Hamburgo vizitinė kortelė – Labskauzas (vok. Labskaus, dan. Labskovs) – šiaurės vokietijos ir skandinavijos mėsos patiekalas. Labskauzą gaminą iš sūdytos jautienos, bulvių, matijas silkės, svogūnų ir marinuotų burokėlių. Pirmąkart Labskauzas paminėtas 1701 metais. Jį gamino iš sūdytos jautienos, bulvių, svogūnų ir lašinių.
Labskauzas patiekiamas su silkės suktinukais, kiaušiniene ir marinuotais agurkais. Išoriškai šitas patiekalas ne pats patraukliausias. Skonis šiek tiek primena virtas grūstas bulves su skardine “turistų pusryčių”. Negaliu sakyti kad tai neskanu… tačiau taip jau sovietiška. Mums išeiviams iš sovietmečio šis patiekalas nepasirodys egzotika, o greičiausiai sukels prisiminimus. Todėl aš siūlau užsisakyti otą ir tokiu būdu išvengti nereikalingos nostalgijos.
Pagrindinių patiekalų meniu džiugina įvairove ir aišku jūros gėrybių šviežumu. Traškios azietiško stiliaus krevetės, pipirinis tuno didkepsnis su medaus-sojos padažu ir koše su vazabiu, kepta ešerio file su raugintais kopūstais, glazuruotomis vynuogėmis ir petruškų padažu, Šiaurės jūros otas su špinatais, vėžiagyviu ragu bulvių koše su trumais, jūrų liežuvis…
Hamburgas - Fischereihafen - Omaras

Hamburgas – Fischereihafen – Omaras

Hamburgas - Fischereihafen - Abrikosų Pyragas

Hamburgas – Fischereihafen – Abrikosų Pyragas

Jeigu jus supainiojo žuvies pavadinimai arba tiesiog skonio receptoriai skelbia boikota ir niekaip neleidžia jums išsirinkti – ne bėda.
Imkite surprise menu, į kurė įeina 4 patiekalai šefų nuožiūra.
Asmeniškai aš nebandžiau, tačiau prie kito staliuko sedėjo žavingas seniokas ir su tokiu apetitu viską tvarkė, ką jam atnešdavo iš meniu-siurprizo, ir taip lengvai lenkė balto, rožinio ir raudono vyno taures, kurias rekomendavo somelje prie kiekvieno patiekalo, kad aš net pasigailėjau dėl savo pasirinkimo iš A La Cart meniu.
Desertui galima užsisakyti Dessert-Variation, kurį sudaro keturi mini-saldėsiai. Vėlgi, po gabaliuka, po šaukštelį, ir bendrą vaizdą galima susidaryti. Bet karštas slyvų pyragas su riešutiniais ledais geba atgaivinti net pačius tingiausius skonio receptorius. O karamelizuotas abrikosų tortas su vyno kremu ir pistacijų ledais, visiškai paprasta išvaizda lyg Tarte-Tatin, tačiau absoliučiai dieviško skonio, išvis gali privesti prie kulinarinės ekstazės.
Hamburgas – 1 dalis
Hamburgas – 3 dalis – Au Quai
Hamburgas – 4 dalis – Messmer Tea Lounge





{ 0 comments… add one }

Leave a Comment