≡ Menu / Language

Burokėlių ir ožkos sūrio salotos su aviečių užpilu

Anties Krūtinėlė

Anties Krūtinėlė

Šias salotas galima gaminti ir vasarą ir žiemą. Burokėlių rasime visada. Sūrį taip pat rasime bet kuriuo metu laiku. O avietes žiemą galima naudoti šaldytas. Pateikti salotas galima arba atskirai arba su šalta antienos krūtinėle ir nugarintu balzamiko actu.

4 mylimiems žmonėms prireiks

  • 2 vidutiniai burokėliai
  • 150 ožkos sūrio
  • Saujelė kedro riešutų

Aviečių užpilas

Receptą duosiu 1 litrui šio skanėsto. Jį galima perpilti į stiklainį su dangčiu ir įdėti į šaldytuvą, ir keturių savaičių bėgyje naudoti įvairioms žalioms salotoms. Labai dietiška ir iki begalės skanu.

  • 1 kg aviečių
  • Pusės citrinos sulčių
  • 15 a.š. balzamiko acto
  • 1 apelsino žievelės
  • 1 citrinos žievelės
  • Minimum 3 arbatiniai šaukšteliai cukraus pudros su kaupu
  • Balti malti pipirai

Burokėlius pilnai išvirti. Galima, aišku, ir orkaitėje užkepti, kiekvieną vyniojant į foliją ir palaikant apie 2 val. 200 C temperatūroje. Bet orkaitėje jie gaunasi minkštesni, todėl man asmeniškai į šias salotas nepatinka. Nors pagal skonį, nesiginčiju, gaunasi geriau. Trumpai tariant, žiūrėkit kaip Jums geriau. Atvėsinkite.
Tuo metu ruoškite užpilą.
Avietes sutrinti ir perleisti per sietelį. Gausis labai aromatinga ir ganėtinai rūgšti į košę panaši masė.
Įdėkite balzamiką, smulkiai supjaustytas apelsino ir citrinos žieveles, citrinos sultis, žiupsnelį pipirų ir cukraus pudros. Gerai išmaišykite ir patikrinkite saldumą, kurį galite reguliuoti pagal savo skonį.
Burokėlius supjaustykite mažais kubeliais. Sumaišykite su aviečių užpilu. Būtų idealu jei leistumėte valandėlę pastovėti. Bet iš esmės galima apsieiti ir be neramaus laukimo. Sūrį supjaustykite tokiais pačiais kubeliais. Sausoje keptuvėje pakepinkite kedro riešutus.

Viskas. Imame lėkštę. Greitai sumaišome burokėlius su sūriu. Dedame. Beriame riešutų. Nors iš pirmo žvilgsnio atrodo gan lengvos, salotos iš tiesų gana sočios. Dėl ožkos sūrio. Ir, aišku, riešutų. Taip kad, atsargiai. Kalorijų čia netrūksta. Tiesa, galima dėti ir rukolą, jeigu kam trūksta skonių gamos ar norisi kartaus.

{ 2 comments… add one }

  • Ajman 2014-10-07, 14:50

    А если утку вообше негде купить? Ну нет нигде. Чем заменить? Говядина есть отменная..
    Баранина.. ну и курица , перепела..

  • Alesia Mačiulis Alesia Mačiulis 2014-10-16, 21:10

    Заменить как дополнение к салату? Тогда можно перепелок. Только не пересуши. А так – на гуся только. Курица точно не прокатит.

Leave a Comment