≡ Menu / Language

Anties krūtinėlės užkanda

Anties Krūtinėlė

Anties Krūtinėlė

4 žmonėms

2 anties krūtinėlės. Geriausia nešaldytos.

Anties odą įpjauti kryžmai, neliečiant mėsos.

Užmarinuoti. Valandos užteks per akis.

Odos pusėje gerai nusausinkite popieriniu rankšluoščiu. Įdėkite į šaltą keptuvę oda į apačia. Palaipsniuj keliant temperatūra ištirpinkite ir nupilkite maksimalų kiekį riebalų. Apverskite. Kepinkite dar tris minutes. Jei jūs nei už ką nenorite valgyt mėsą medium rare, antį įdėkite į 150 C orkaitę ir palaikykite dar kokias 15 minučių. Marinuota mėsa sausa nebus. Po gaminio leiskime ančiai pailsėti 15 minučių.
Po to – keletas variantų.
1. Pjaustyti įstrižai maksimaliai plonomis juostelėmis ir pateikti, pavyzdžiuj, su burokėlių ir ožkos sūrio salotomis su aviečių užpilu. Arba galima padaryti taip.
2. Pasilikti šiek tiek marinato, kuriame laikėme antį iki kepimo. Juo ištepti mūsų file. Įsukti kiekvieną gabalėlį į plėvelę ir įdėti į šaldiklį porai valandų. Tada supjaustyti kaip karpačio ir pateikti su tomis pačiomis salotomis, į kurių sudėti įeiną rukola.

Ypatingam skoniuj į lėkštę įpilkite nugarinto balzamiko acto. Tik nedaug. Jis labai aromatingas ir gali permušti file skonį.

Marinatas ančiai

  • 1 cm imbierio šaknies
  • 2 nedidelės skiltelės česnako
  • 2 a.š. medaus
  • Druska
  • Balti malti pipirai
  • Alyvuogių aliejus

{ 4 comments… add one }

  • Kristina 2014-10-12, 15:52

    Labai norėtųsi, kad receptai būtų iliustruoti nuotraukomis, keliančiomis apetitą ir viliojančiomis gaminti.

  • Alesia Mačiulis Alesia Mačiulis 2014-10-16, 21:08

    Sveiki Kristina. Geras pastebėjimas. Nuotrauką įkėliau. Aišku, nuotraukos motyvuoja gaminti ;-)

    • Kristina 2014-10-18, 17:51

      Ačiū, pastebėjau, kad įkėlėte. Gal čia tik aš tokia, kad pirmiausia valgau akimis :)

      • Alesia Mačiulis Alesia Mačiulis 2014-10-18, 20:32

        Patikėkite ne tik Jūs! Patiekalas visų pirma visada priimamas akimis, nors rizikuoju kad kinestetikai su manimi nesutiks :-)

Leave a Comment