≡ Menu / Language

7 minutės su Linu Samėnu (Restoranas „linassamėnas“, Subačiaus g. 16 / Bokšto g. 23, Vilnius)

Linas Samėnas 7 min. su šefu

1. Kur ir pas ką Jūs mokėtės?
Mokiausi žirmunkėje, bet šiaip gyvenimas išmokė dauguma dalykų.

2. Įvardinkite tris dalykus be kurių virtuvė (kulinarija) neįmanoma?
Be galvos, širdies ir darbo.

3. Kaip galite charakterizuoti savo gaminamą virtuvę?
Naminė-vietinė, Samėno.

4. Duokite patarimą turistams kurie atvyksta į Lietuvą – ką jiems yra būtina paragauti, ir kas, Jūsų nuomone yra pagrindinis Lietuvos “skonis”? Ir ko ragauti neverta visai? Išvardykite tris dalykus.
Paragauti bobelinės, Lietuvos skonis-juoda duona su lašiniais ir šaltibarščiai. Neragauti cepelinų bet kur. Ir vėdarų. Ir kompleksinių pietų.

5. Ko reikia kad atidaryti nuosavą restoraną. Įvardinkite tris dalykus.
Išmanymo ir pasiaukojimo.

{ 3 comments… add one }

  • Ignassio 2014-10-18, 15:51

    stogą raunantis intervas. Alesia, žinai ko dar paklausčiau? Be druskos ir juodų pipirų, koks tavo prieskonis?

    • Alesia Mačiulis Alesia Mačiulis 2014-10-18, 20:31

      Ačiū, kad skaitote. Aišku, druska ir pipirai yra pagrindiniai prieskoniai kurie tinka beveik kiekvienam patiekalui, o visi kiti prieskoniai yra individualūs ir juos parinkti reikia priklausomai nuo to ką gamini ir kokio nori rezultato. Esant galimybei būtinai šituo klausimu pasiteirausiu pas mūsų įžymius šefus.

    • Aurelija 2014-12-02, 22:58

      :D Times New Roman

Leave a Comment