≡ Menu / Language

7 minutės su Javier Lopez Ruiz (Restoranas „Telegrafas“, Kempinski Hotel Cathedral Square Vilnius, Universiteto g. 14, Vilnius)

Javier Lopez Ruiz 7 min. su šefu

1. Kur ir pas ką Jūs mokėtės?
Studijavau Barselonos Aukštojoje Viešbutininkų Mokykloje, vėliau dirbau Michelin žvaigždutėmis apdovanotuose restoranuose Ispanijoje, Belgijoje ir Prancūzijoje. Aš taip pat vedžiau daug kulinarinių renginių tokios šalyse kaip Islandija, Malta, Švedija, Mauricijus ir Rusija, kur įgavau geros patirties ne tik gaminime bet ir žinių bagaže.

2. Įvardinkite tris dalykus be kurių virtuvė (kulinarija) neįmanoma?
Nemanau kad virtuvėje gali būti kažkas neįmanomo, galbūt gali būti sunkus, tačiau niekada nėra neįmanoma!

3. Kaip galite charakterizuoti savo gaminamą virtuvę?
Mano virtuvė tai jutiminės ir šiuolaikinės Europos įtakų derinys, joje visada naudoju gerus produktus kuriais bandau sujungti tradicijas su inovacija.

4. Duokite patarimą turistams kurie atvyksta į Lietuvą – ką jiems yra būtina paragauti, ir kas, Jūsų nuomone yra pagrindinis Lietuvos “skonis”? Ir ko ragauti neverta visai? Išvardykite tris dalykus.
Turistams kurie atkeliauja į Lietuvą aš rekomenduoju pabandyti bet kurios žvėrienos, tokios kaip stirnienos, šernienos, fazanienos… Aišku ir grybų kuriu čia yra rojus ir kurių čia yra plati skonių įvairovė, o vasarą – įvairių uogų kurių galima rasti miške. Ir aišku, šaltai žiemos dienai, būtinai reiktų paragauti kurį nors iš bulvinių patiekalų.

5. Ko reikia kad atidaryti nuosavą restoraną. Įvardinkite tris dalykus.
Aistra, laikas, atsidavimas ir dar daugiau aistros…

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment